Japanilainen ruoka- ja keittiötarvikeliike Helsingissä
Tokyokan
Uutiset
Nettikauppa
Tuotteet
Sushiainekset
Astiat ja veitset
MAC-veitset
SUZUMO
Sushikurssit
Kimonotakit
Tilaukset
Sushiohjeita
Linkit

TUOTEVALIKOIMA

Tokyokanin tärkeimmät vakiotuotteet on esitelty seuraavassa. Lähes kaikki tuotteet ovat Tokyokanin itse suoraan Japanista maahantuomia. Koska tuotevalikoima kehittyy koko ajan, osa tuotteista on korvattu toisilla ja osa aiemmista tuotteista on jäänyt pois valikoimista.

 

Riisit (kome)

Sushiin sopiva Akita Komachi (5 kg) tulee Japanista ja Haruka (1 kg) Italiasta.

 

 

Riisituotteet (kome seihin)

Tokyokanista saat myös pienijyväisestä mochiriisistä (mochigome) tehtyjä riisikakkuja (mochi) ja riisijauhoa (shiratamako).

 

 

Jauhot (kona) ja jauhoseokset (mix)

Aitojen japanilaisten vehnäjauhojen (komugiko) ja korppujauhojen (panko) lisäksi meillä on mm. seuraavia valmiita jauhoseoksia: Hot Cake Mix, Pudding Mix, Okonomiyakiko, Tempurako, Kara-ageko sekä soijapapujauhoa (kinako).

 

 

Siemenet (tane)

Japanilaisessa ruuanlaitossa tarvitaan seesaminsiemeniä (goma), joita tavallisesti myydään paahdettuina (irigoma). Tokyokanissa on sekä valkoisia (shirogoma) että mustia (kurogoma).

 

 

Nuudelit (menrui)

Kuivana on saatavana seuraavia nuudeleita: soba (tattarinuudeli), udon, somen ja harusame (vermiselli). Tuoreena on saatavana sobaa ja udonia pussissa sekä ramenia kupissa. Pikanuudeleina on tarjolla ramenia, sobaa, udonia ja yakisobaa kupissa sekä ramenia ja yakisobaa pussissa.

 

Soba (500 g ja 200 g), soba 100 % (200 g), udon (250 g), somen (200 g), harusame (100 g).

 

Tuore Miyakoichi Yakisoba (570 g) ja tuore Miyakoichi Tanuki Futodon (670 g).

 

Myojo Chuka Zanmai-pikanuudelit Kantonfu (soija), Pekinfu (suola) ja Shisenfu (miso).

 

Nisshin Donbei-pikanuudelit: Kitsune Udon, Tempura Udon, Curry Udon, Tempura Soba ja Kitsune Soba.

 

Nisshin Gombuto-tuorenuudelit: Kitsune Udon ja Tempura Udon.

 

Sapporo Ichiban Ramen (miso, shio, shoyu), Sapporo Ichiban Yakisoba, Nisshin Yakisoba.

 

Suosituimpia pikanuudeleita saa myös kätevissä viiden pussin pakkauksissa.

 

Paputuotteet (mame seihin)

Tokyokanista saat soijapavuista (daizu) valmistettua papuhyytelöä (tofu), sushinyyttejä (inariage), friteerattua tofua (abura-age, myydään pakastettuna), käytettyä soijapapumassaa (natto) ja soijapapujauhoa (kinako). Pakasteena on saatavana vihreitä edamame-papuja ja säilykkeenä keitettyjä punaisia azukipapuja (yudeazuki) sekä azukipapumassaa (an).

 

Morinaga Silken Tofu Soft (290 g), Morinaga Tofu Firm (297 g), Edomae Inari ja pakastettu Abura-age.

 

Edamame (pakastettuja vihreitä soijapapupalkoja), kinako (soijapapujauho), natto (käytetty soijapapumassa), yudeazuki (keitetty azukipapu), an (makea azukipapumassa).

 

Gluteenituotteet

Konnyaku on valmistettu jamssinsukuisen konnyaku-kasvin juuresta ja sitä käytetään mm. lisäkkeenä monissa pataruuissa (esim. oden). Konnyakua on Tokyokanissa sekä mustana että valkoisena harkkomaisena tuotteena. Shirataki ("valkoinen vesiputous") on ohuina valkoisina nuudeleina myytävää konnyakua. Harusame ("kevätsade") on hyvin ohutta läpinäkyvää nuudelia, joka on valmistettu tärkkelyspitoisesta perunasta, bataatista tai vihreistä pavuista. Kanpyo on kuivattuja hyotan-kurpitsanauhoja. Fu on vehnäjauhoista ja suolasta valmistettua erittäin kevyttä gluteenikakkua, jota myydään kuivattuna.

 

 

Soijakastikkeet (shoyu)

Soijapavuista, vehnästä ja suolasta käyttämällä tehtävä soijakastike on japanilaisen keittiön perusmauste. Tamari-soijakastike tehdään vain soijapavuista ilman vehnää. Tokyokanissa on tarjolla useita eri tarkoituksiin sopivia soijakastikkeita, mm. vähäsuolaista genen-soijakastiketta. Tässä perusvalikoimamme Yamasalta.

 

Soijakastike sushille (200 ml), vähäsuolainen soijakastike (500 ml), tavallinen soijakastike (1 l ja 500 ml) ja vähäsuolainen soijakastike (150 ml) pöytäastiassa.

 

Dippikastikkeet (tare)

Useille japanilaisille liharuokalajeille (mm. teppanyaki, sukiyaki, shabu-shabu, teriyaki, yakitori, gyoza) on olemassa valmiita dippauskastikkeita, joita saa Tokyokanista.

 

Esimerkkejä: Ebara Yakiniku no Tare (mieto amakuchi ja voimakasmakuinen karakuchi, 300 g), Ebara Ogon Yakiniku no Tare (amakuchi, karakuchi), Morita Misokatsu no Tare, Teriyaki no Tare, Kikkoman Teriyaki no Tare, Ebara Yakitori no Tare.

 

Salaatinkastikket (sarada no dressing)

Japanilaiset salaatinkastikkeet antavat pikantin maun myös aivan tavalliseen suomalaiseen salaattiin. Tässä suosituimmat tuotteemme.

 

QP Non-oil Komi Yuzu Dressing 170 ml, QP Non-oil Umezukushi Dressing 170 ml, Fujijin Yufuin no Mori Baisen Goma Dressing 180 ml, Riken Non-oil Aojiso Dressing 190 ml, QP Caesar Salad Dressing 170 ml, QP Wafu Shoyu Gomairi Dressing 170 ml.

 

Valmiit maustamiskastikkeet (soosu)

Monia japanilaisia ruokalajeja, mm. sukiyaki (padassa paistetut lihasuikaleet ja vihannekset), tonkatsu (uppopaistettu porsaanleike), kimchi (tulinen korealainen vihannesruoka), okonomiyaki (porsaanlihaa tai muita lisukkeita sisältävä kaalipannukakku), yakisoba (paistetut soba-nuudelit) ja gyoza (japanilainen pelmeni) varten on olemassa valmiita kastikkeita. Tässä osa Tokyokanin valikoimaa.

 

Kikkoman Sukiyaki Sauce, Bull-Dog Chuno Sauce (300 ml), Bull-Dog Tonkatsu Sauce (500 ml), Bull-Dog Worcester Sauce, Kimchi no Moto (190 g), Bull-Dog Okonomiyaki Sauce, Otafuku Yakisoba Sauce.

 

Maustekastikkeet

Monen japanilaisen ruokalajin, etenkin keittojen, perustana käytetään katsuo-tonnikalalastuista (katsuobushi) ja kombu-merilevästä tehtyä maustelientä (dashi) ja makeaa riisiviiniä (mirin). Tsuyu taas on valmis dippauskastike soballe (men-tsuyu) ja tempuralle (ten-tsuyu). Ajipon (soijasitrusetikka) on tarpeen mm. pataruuissa (nabemono) ja kaloja paistettaessa ja memmi tietyissä nuudeliruuissa.

 

Yamasa Kombu Tsuyu, Nimben Tsuyu no Moto, Fukuizumi Mirin, Fukuizumi Mirin, Mizkan Ajipon, Kikkoman Memmi, Shimaya Dashi no Moto, Ajinomoto Hondashi.

 

Sashimi Tamari (soijakastike sashimille), Kikkoman Osushi no Shoyu (soijakastike sushille), Mizkan Gyoza no Tare (gyozan dippauskastike), Mizkan Yuzupon (sitrus-soijaetikka), Mizkan Ponzu (sitrusetikka). Yuzu on japanilainen sitrushedelmä.

 

Etikat (su)

Japanilaista etikkaa valmistetaan joko riisistä (kome-su, yone-zu) tai riisin ja muiden viljalajien seoksista (kokumotsu-su). Ilman aitoa japanilaista etikkaa ei voi tehdä esimerkiksi sushiriisiä.

 

Mizkan Kome-su, Mizkan Powdered Sushi Mix, Mizkan Sushi-su, Mizkan Kokumotsu-su.

 

Öljyt (abura) ja tahnat (peesuto)

Seesamiöljy (goma abura) ja chiliöljy (rayu) ovat tarpeen esimerkiksi itse tehtävässä gyozan dippikastikkeessa. Ilman japanilaista piparjuuritahnaa (wasabi) taas ei voi ajatellakaan sushia eikä sashimia. Inkivääritahnaa (oroshishoga) käytetään esimerkiksi kylmän tofun (hiyayakko) päällä ruohosipulin kanssa ja umetahnaa (neriume) riisieväspalloissa (onigiri).

 

Seesamiöljyt Goma Abura 100 % ja Goma Abura 60 %. Chiliöljy Rayu (Layu). Piparjuuritahnat Kinjirushi Wasabi, Yamachu Wasabi ja S&B Honwasabi. Inkivääritahna House Oroshi Namashoga ja umetahna S&B Bainiku Neriume.

 

Majoneesit (mayonezu)

Aitoa japanilaista QP-majoneesia on nyt saatavana myös sinapilla ja wasabilla maustettuna.

 

QP Mayonnaise (350 g, 500 g ja1 kg), sinapin makuinen Karashi Mayonnaise (300 g), wasabin makuinen Wasabi Mayonnaise (210 g).

 

Merilevät (kaisorui, sorui)

Tokyokanista saat aidot japanilaiset merilevät: nori (yakinori, ajitsukenori), kombu ja wakame.

 

Yakinori (paahdetut merileväarkit): 50 arkkia, 10 arkkia tai 7 arkkia, Fueru Wakame, Hidaka Kombu, Ajitsuke Nori, Sushi Nori.

 

Kuivamausteet

Tähän tuoteryhmään kuuluvat boniitti-tonnikalalastut (katsuobushi), sirotemausteeet (tsukudani, furikake, aonori), wasabijauheet, spagetti-mausteet (umejiso, mentaiko), pippurisekoitukset (togarashi), suola (shio), aromisuola (ajinomoto) ja yuzu-sitrushedelmästä tehty yuzumauste (yuzunomoto).

 

Esimerkkejä: katsuobushi (kuivatut tonnikalalastut), Mishima Yukari (akashisosirote), Otona no Furikake Honkatsuo, Otona no Furikake Wasabi, Kaiso Sarada (merileväsirote), Noritamago Furikake, Okaka Furikake. Piparjuurijauheita: S&B Wasabi Powder (200 g ja 20 g). Spagettimausteita: Bull-Dog Umejiso, Bull-Dog Mentaiko.

 

Cayennepippuriseos (House Shichimi Togarashi), japanilainen merisuola (shokutakuen), yuzumauste (Mera Yuzu no Moto), Ajinomoto-makusuola (arominvahvenne).

 

Pikkelsit (tsukemono)

Marinoituina pikkelseinä on saatavana mm. kurpitsaa (kampyo), sinapinlehteä (takana), retikkaa (takuan), munakoisoa (nasu), kurkkua (kyuri), inkivääriä (shoga) ja ume-luumuja (ume).

 

 

Sushiainekset (sushi no zairyo)

Tokyokanista saat kerralla kaiken sushin valmistukseen tarvittavan: valmiiksi leikatut kala-, äyriäis- ja munakaspakasteet (mm. maguro, saba, ebi, ika, tako, tamago, hotate), kuivatut kurpitsanauhat (kampyo), marinoidut inkiväärilastut (gari), paahdetut merilevät (yakinori), wasabit (tuubissa ja jauheena), sushiriisit (shari) ja sushietikat (su). Aloittelijalle sopii valmiiksi koottu 6 hengen sushiainespakkaus (Sushi Kit), jossa on mukana myös syömäpuikot (waribashi) ja sushimatto (makisu).

 

 

Misotahnat (miso)

Miso tehdään soijapavuista (daizu), suolasta ja käymispanoksena toimivasta vehnän ja riisin, ohran tai papujen seoksesta (koji) käyttämällä. Misoja on useita erilaisia, mm. mieto vaalea miso (shiromiso), voimakkaampi punainen miso (akamiso) ja voimakkain musta miso (kuromiso). Misoa käytetään sellaisenaan mausteena monissa eri ruuissa. Tavallisin misoruoka misokeitto (misoshiru) tehdään sekoittamalla kuumaan, kombu-merilevällä ja katsuobushi-tonnikalalastuilla maustettuun perusliemeen (dashi) misotahnaa ja erilaisia lisäkkeitä, esim. papuhyytelöä (tofu), ruohosipulia (negi), purjosipulia (naganegi), merilevää (wakame) ja simpukoita (asari). Joissakin Tokyokanin misoissa on dashi mukana.

 

Esimerkkejä valikoimastamme: Hanamaruki Okaasan Miso, Marukome Tokusen Shiro Miso, Morita Akadashi Miso, Hanamaruki Inaka Miso, Shinshuichi Mikochan Shiromiso.

 

Muut keittoainekset (shiru no moto)

Misokeittoa voi tehdä myös näistä valmiista seoksista, joihin lisätään vain kuuma vesi.

 

Nagatanien Asage Misoshiru, Nagatanien Nattojiru, Nagatanien Yuge Misoshiru, Marukome Sokuseki-misokeittoainekset (Akadashi, Wakame, Abura-age). Kussakin on 6-12 annospussia.

 

Currykastikeainekset (curry roux)

Japanilainen kotiruokasuosikki curryriisi (karee raisu) on helpointa tehdä valmiista currykastikeaineksista. Tässä osa Tokyokanin currykastikevalikoimasta.

 

House Vermont Curry Mild (amakuchi), Medium (chukara) ja Hot (karakuchi), S&B Golden Curry, House Java Curry.

 

Muut valmiskastikeainekset (sauce mix)

Tokyokanista saat myös mm. seuraavia valmiskastikeaineksia: subuta, mabo nasu, chinjaorosu, kanshaosharen ja mabodofu.

 

Ajinomoto CookDo (Subuta, Mabo Nasu, Chinjaorosu, Kanshaosharen), Marumiya Mabodofu no Moto, Marumiya Kinoko Kamameshi no Moto.

 

Pakasteruuat (reito shokuhin)

Meiltä saat pakasteina mm. vihanneksia ja juureksia (edamame, gobo), kokonaisia kaloja (samma), valmiiksi leikattuja nigirizushikaloja (sushi no neta), mustekalapullia (takoyaki), kalamassatuotteita (kamaboko, chikuwa, ikamaki, gobomaki), uppopaistettavia katkarapuja (ebi furai), kroketteja (korokke), gyozan kuoria (gyoza no kawa), kevätkääryleiden kuoria (harumaki no kawa) ja käytettyä paputahnaa (natto).

 

 

Jälkiruokapakasteet (reito wagashi)

Tokyokanista saat pakasteina myös japanilaisia riisikakkuja (mm. dorayaki, daifuku, taiyaki).

 

 

Säilykkeet (kanzume, binzume)

Tokyokanista saat säilykkeinä mm. azukipapuja (yudeazuki), merilevätahnaa (Edo Murasaki), sieniä (nametake), maustettuja nauriita (zasai) ja maustettua bambua (memma).

 

Momoya Edo Murasaki, Komatsu Nametake, Myoko Nametake, Momoya Zasai, Momoya Memma.

 

Teet (ocha)

Vihreää japanilaista teetä on saatavana useita erilaisia: huippulaatu gyokuro, hienompi sencha, arkinen bancha, hojicha (paahdettu bancha), genmaicha (banchan ja paahdettujen riisinjyvien sekoitus), mugicha (paahdettu ohratee), kombucha (kombu-merilevätee) ja matcha (hienoksi jauhettu vihreä tee, käytetään lähinnä teeseremoniassa).

 

Esimerkkejä valikoimastamme: Daigo Hojicha, Daigo Sencha, Yamatoku Bancha, Marufuji Jo Sencha.

 

Riisikeksit (senbei) ja välipalat (tsumami)

Meiltä saat useita erilaisia japanilaisia riisikeksejä ja välipalalajitelmia. Tässä on vain pieni osa valikoimastamme.

 

Esimerkkejä: Kameda Kakinotane Wasabi, Kameda Kakinotane, Kasugai Roasted Green Peas, Kasugai Roasted Hot (Wasabi) Green Peas, Calbee Kappa Ebisen.

 

Azukipapuhyytelöt (yokan)

Azukipavuista tehdyt makeat yokan-jälkiruokaherkut maistuvat erityisesti vihreän teen kanssa.

 

Esimerkkejä: Imuraya Yokan (Cha, Neri, Ogura), Yoneya Mini Yokan (Cha, Neri, Ogura).

 

Suklaakeksit (bisketto)

Tokyokanista saat myös aidot japanilaiset suklaakeksit (mm. Pocky, Pakkuncho, Koala no March, Hello Kitty Pretzel).

 

 

Makeiset (ame)

Nämäkin perinteiset japanilaiset makeiset löydät Suomessa vain Tokyokanista.

 

 

Juomat (nomimono)

Meiltä saat aidot japanilaiset Hata-Kosen Ramune- ja Sangaria Ramune-limonadit kolmena eri makuna: meloni (meron), mansikka (ichigo) ja sitruuna (remon).

 

         

 

Meillä on myös japanilaisia tölkkivirvoitusjuomia: Morinaga Amazake, Sangaria Oolong Tea ja Kirin Namacha.

 

 

Ruuanvalmistusvälineet (ryoriyo dogu)

Tokyokanista saat kaikki japanilaisessa ruuanvalmistuksessa tarvittavat välineet: keraamiset padat (nabe), shabu-shabu-padat, sukiyaki-padat (sukiyaki nabe), munakaspannut (tamagoyaki furaipan), morttelit (suribachi) ja sekoitussauvat (surikogi), leikkurit (slicer, benriner), sushimatot (makisu) ja sushimuotit (oshikata), kalanruotopihdit (honenuki), riisilastat (shamoji) ja keittokirjat.

 

Teräksinen shabu-shabupata, valurautainen teekannu ja valurautainen sukiyakipata (nabe).

 

Sushimattoja (makisu), riisilasta (shamoji), misosiivilä (misokoshi), keittosiivilä (koshi), kertakäyttöisiä syömäpuikkoja (waribashi), raastimia (oroshiki), teevispilä (chasen) ja nigirisushimuotteja (nigirizushi no oshikata).

 

Aitoja japanilaisia leikkureita mm. erilaisten vihannesten ja juuresten leikkaamiseen.

 

Ruokailuastiat (shokki)

Meiltä saat mm. riiisikulhot (chawan), keittokulhot (shiruwan), nuudeli- ja donburikulhot (don), sushitarjoiluastiat (sushioke), sushilautaset (sara), tarjottimet (bon), teekannut (kyusu, dobin), teekupit (yunomi), sakekarahvit (tokkuri), sakemaljat (choko, guinomi, sakazuki), dippilautaset (chiyoguchi), syömäpuikot (hashi, waribashi, nuribashi) ja puikkoaluset (hashioki).

 

 

Tässä ensimmäinen osa astiavalikoimastamme heinäkuussa 2014. Kuva suurenee klikkaamalla.

 

 

Tässä toinen osa astiavalikoimastamme heinäkuussa 2014. Kuva suurenee klikkaamalla.

 

 

Tässä kolmas osa astiavalikoimastamme (mm. lasten astiat) heinäkuussa 2014. Kuva suurenee klikkaamalla.

 

 

Tässä neljäs osa astiavalikoimastamme (mm. misokulhot ja sushitarjoiluastiat) heinäkuussa 2014. Kuva suurenee klikkaamalla.

 

Veitset (hocho)

Tokyokanista saat mm. Tekniikan Maailman kokkiveitsitestissä (TM 10/2007) menestyneet MAC-veitset, jotka Tokyokan tuo itse maahan, sekä monia muita aitoja japanilaisia keittiöveitsiä.

 

Tässä veitsivalikoimamme heinäkuussa 2014.

 

Tokyokanin suosituimmat MAC-veitset. Klikkaamalla saat suuremman kuvan.

Tässä suosituimmat MAC-veitsemme. Kuva suurenee klikkaamalla. Lisää löydät myymälästä ja koko malliston pdf-esitteestä.

 

Kimonot ja yukatat

Tokyokanista saat aidot japanilaiset vuorittomat yukatat (nemaki), vuorilliset yukatat ja antiikkikimonot. Myös japanilaiset varvassukat (tabi), olkisandaalit (zoori) ja kirvesmiehen varvastossut (jikatabi) kuuluvat valikoimiimme.

 

TOKYOKAN
Annankatu 24
00100 HELSINKI
Puhelin: (09) 622 5553
Sähköposti: info (at) tokyokan.fi
Avoinna ma-pe 10-18, la 10-15

English   Japaniksi


Päivitetty viimeksi 2.3.2020